Voi ei... Olen hurahtanut. Taas! Ja tällä kertaa näihin ihanuuksiin:

iceberg41_silvera.jpg 

Yllä olevat kengät ovat CutesyShoes -nettikaupasta, joka on siis usalainen kenkien ynnä muun muotisälän eräs mekka. Nii-in, ja kyseiset ihanuudet maksaisivat vain 12.99 dollaria eli vaivaiset 8,47 euroa!! *wow*

Mutta... kun kyseessä on ei-eu:n sisäinen myyjä ja vielä hyvin kaukainen sellainen, tämä vaikeuttaa tilannetta. Hintaan tulee päälle ainakin 31 dollarin toimituskulut sekä 22% alv ja siihen vielä päälle 12% tulli. Eli näin tämä tulisi sitten maksamaan:

12.99 + 31 = 43.99 dollaria kengät toimituksen kera

43.99 dollaria on RatesFX:n mukaan 28,69 euroa, johon sitten lisätään verot:

28,69 * 1,22 = 35 euroa, johon lisätään tulli:

35 * 1,12 = 39.20 euroa.

 

HUH! Jopa tuli hintaa monikymmenkertaisesti. Jäljelle jää sitten kysymys: Olisivatko nuo silti vielä halvat hääkengät? Ja täyttävätkö nuo edes hääkenkien kriteerit, kun eivät perinteisiltä satiinikengiltä näytä?

Ja mitä tehdä, kun hurahtaa tosissaan ja olisi samalla tilaamassa kaksia muitakin kenkiä ja saappaita ja hiuspantoja muutaman ja sormuksen ja vielä rannerenkaankin?? Somebody stop me! Mutta jos saa silti vielä vähän puolustella höyryömistään: Kun silti nuo kaikki yhteensä tulisi maksamaan vain n. 150 €. Eli halpaa kuin hullulle möisi.

Mua ei saisi päästää mihinkään nettikauppoihin.