Nyt - muutaman päivän sulattelun jälkeen - tohdin paljastaa uusimman edistysaskeleen ja hankinnan häärintamalla. Ante osti minulle vihkisormuksen maanantaina!

 - - -

Menen vieläkin sanattomaksi onnesta tuosta tapahtumasta, niin itse sormuksesta kuin pelkästä ajatuksestakin, että tähän asti on edetty. Ei pysty sanoin kuvailemaan tätä pakahduttavaa iloa. Leveä hymy hiipuu kasvoille pelkästään tätä kirjoittaessakin.

Tosin vihkisormukseni kanssa meni hieman niinkuin hääpukuni kanssa: Haaveet tietystä tyylistä lensivät romukoppaan, kun Se Oikea osui kohdalle. Kuten olen nyt hyljännyt ajatukset pitsibolerosta ja "tyytynyt" iloitsemaan täydellisen puvun löytymisestä, viikonlopun yli asiaa pohdittuamme emme antaneet aiempien suunnitelmiemme estää meitä ostamasta täydellistä vihkisormusta - vaikka se on täysin erilainen kuin mitkään aiemmat ajatuksemme ja haaveemme! Helmikuun Häämessuilta asti olimme siis keskittäneet katseemme Tähtitaivaisiin:

1801003.jpg

1801004.jpg

Kuitenkin viime viikolla bongasin erään kultaliikkeen ikkunassa sormukseen, joka veti minua puoleensa magneetin tavoin. En vain voinut unohtaa sitä. Kävin sitä ensin yksin katsomassa ja vetovoima vain syveni. Kerroin Antelle välittömästi löydöstäni ja menimme seuraavana päivänä yhdessä säihkyvää ihmettä katsomaan. Testailimme ja epäröimme, ihastelimme mutta siirsimme kuitenkin päätöksen tekoa. Maanantaina palasimme liikkeeseen, kokeilimme jälleen sormusta ja katsoimme koko muunkin valikoiman läpi. Vertasimme löytöämme Tähtitaivaisiin, ja niin vain uusi ihastus vei voiton. Tähtitaivaat alkoivat (Anten sanoja lainatakseni) näyttää lamelta, eli täysin laimeilta, ja minä pystyin yhtymään tuohon mielipiteeseen täysin. Niinpä otimme riskin ja ostaa päräytimme tuon erilaisen sormuksen. Kuten eräs kaverinikin sanoi: Jos jokin noin voimakkaasti iskee eikä sitä pysty unohtamaan, on se silloin oikea valinta.

En tahdo julkistaa kuvaa tulevasta vihmisormuksestani ennen häitä, mutta tässä kokoamani kuvakollaasi oikeasta sormustunnelmasta:

1801000.jpg

Mikään noista ei siis ole ostamamme sormus, eivätkä osa noista edes näytä siltä ollenkaan, mutta noiden yhdistetty tunnelma on oikeaan suuntaan. Taikasanoja ovat säihkyvyys, useampi pienehkö timantti, erikoinen istutus timanttien ympärillä.

Itse ostotilanne tuntui minusta huimalta ja käteni tärisivät sormusta kokeillessa. Olin ymmyrkäisilläni onnesta, kun Ante sanoi ostavansa sormuksen.

Sormus oli kuitenkin hieman liian suuri, joten se jätettiin liikkeeseen kultasepälle pienennytettäväksi. Itse asiassa juuri tätä kirjoittaessani Ante soitti ja kertoi saaneensa huonoja uutisia: Sormusta ei pystykään pienentämään timanttien istutuksen takia. Riski sormuksen vääntymiseen tai timanttien irtoamiseen olisi liian suuri. Tuli haikea ja surullinen tunnelma mutta kumma kyllä ei maailman loppu. Mennään tänään töideni jälkeen selvittelemään asiaa ja mietitään ratkaisuja. Ante ehdotti, että vaihdetaan se nyt sitten samantien Tähtitaivaaseen, mutta vastasin etten halua. Tähtitaivaan voisin kyllä ottaa, mutta en aivan heti. Tämä seikkailu mielestäni osoitti sen, että Sen Oikean löytämisen kyllä tunnistaa, eikä Tähtitaivas tunnu juuri nyt enää oikealta tai täydelliseltä. Täytyy sulatella ja tuumia tätä asiaa nyt tarkoin...

Muoks. klo 12.25: Ante selvitteli asiaa tarkemmin kultaliikkeen kanssa ja he edelleen valmistajan kanssa, ja valmistaja lupasi että voivat valmistaa haluamastamme sormuksesta "kopion" tismalleen oikean kokoisena! Saamme siis sittenkin Sen Oikean, eikä hommasta mene edes lisäveloitusta vaan saamme sormuksen sen määriteltyyn ovh-hintaan. Tällä siis mennään! Ihanaa!