Kuten olen parissa aikaisemmassa postauksessa maininnut, vietimme viime viikonloppuna häähömpötysviikonloppua kaasojeni kanssa. Jo kertomani ompelijakäynnin lisäksi viikonlopun pääpaino oli askarteluissa, erityisesti kutsut oli tarkoitus saada valmiiksi. Ja kuinkas sitten kävikään?

Leikkelin töissä hienolla leikkurilla jo edellisellä viikolla valmiiksi kutsujen materiaalit:

Oikealla kutsujen pohjakartongit, vasemmalla ylijääneet jämäpalat joita hyödynnetään ainakin paikkakortteina, kenties myös kiitoskortteihin.

Myös kaasot saapuivat paikalle hyvin varustautuneina. Ihana Tainuli oli bongannut meille peräti kaksin kappalein ihania kirjekuoria kutsuille:

Lopulta päädyimme valitsemaan kutsujen kavereiksi ylempänä olevat liilapohjaiset kuoret, koska ne sointuvat niin kauniisti turkoosien kutsujemme ja liilojen hääinfojemme kanssa.

Teimme pehmeän pudotuksen askartelujen ihmeelliseen maailmaan, ja pohdimme ensin jämäpaloista paikkakortteja. Eikä aikaakaan, kun Tainulin idean pohjalta olimme valmistaneet tällaisen paikkakorttiproton:

Nauhan oikealle puolelle jäävään tilaan kirjoitetaan (tai kenties pikemminkin tulostetaan ja liimataan) vieraan nimi. Näitä on myös tarkoitus hyödyntää vieraskirjassa, eli ohjeistamme vieraita kirjoittamaan tervehdyksensä paikkakortin sisäpuolelle ja kortit tullaan liimaamaan vieraskirjaan.

Vaikka olinkin tulostanut kutsutekstit ja leikannut sekä ne että myös pohjakartongit oikean kokoisiksi, piti vielä yksi "pieni" työ´vaihe suorittaa ennen kutsujen kokoamista: Pikkuisten ja ykrityiskohtaisten perhosääriviivatarrojen liimaaminen kartonkiin sekä sen jälkeen siitä irtileikkaaminen. Hankala selittää, mutta näidenkin tarkoitus tulee ilmi lopullisista kutsuista!

Pientä nypertämistä ja nyhräämistä, mutta lopulta tässä kaikki valmiina.

Orientoitumisen ja nyhräämisen jälkeen oli aika tarttua tositoimiin ja perustimmekin varsin tehokkaan liukuhihnan: kaasot käyttelivät liimateippiä ja minä lätkin tekstejä kutsuihin.

 

"Leikkaa sinä liimateipistä pätkiä ja minä liimaan ne tekstilappujen taakse. Morsian saa itse liimata tekstit sitten kutsukartonkeihin!" Molempien kaasojeni spontaani reaktio oli "minä en ainakaan liimaa näitä tekstejä, jos vaikka menee vinoon!!" *naur*

Työnjako toimi loistavasti eikä morsiamellakaan ollut nurkumista. Eikä varsinkaan tullut urputtamista työn jäljestä, koska olivat vain omia virheitäni, jos jotakin meni vikaan tahi vinoon! Siispä oiva päätös kaasoiltani. *wirn* Koko päivä (5 tuntia, taidettiin laskea?) siihen meni, mutta onneksi lopussa seisoi kiitos ja tällainen korttipino:

Viralliset hääkutsumme viimeistä silausta vaille valmiina. Kutsuja on 30kpl vaikka omasta mielestäni pino näyttää sitäkin korkeammalta!

Me kutsumme koko päiväksi vieraita 60 henkeä eli vain välittömän lähipiirimme (sukulaiset ja vain muutama läheisin kaveripariskunta), mutta tahdomme myös tarjota muulle kaveripiirillemme mahdollisuuden päästä osaksi juhlahumua. Niinpä lähetämme vielä erikseen "iltakutsuja" kavereillemme, ja toivotamme heidän tervetulleiksi paikalle kahvittelun päätyttyä ja boolimaljan hiipiessä esille. Siksipä kutsupinoja on itse asiassa kaksi:

Iltakutsuja lähtee 15 kpl eli puolet vähemmän kuin koko päivän kutsuja. Syy iltakutsupinon pieneyteen johtuu siitä, että kutsut ovat vain yksiosaisia eivätkä avattavia kuten isommat kutsut.

Tässä vielä kaverikutsumme lähempää:

Kutsusta peitetty omat nimemme ("pääosissa") sekä alimmaisen rivin yhteystiedot ilmoittautumisia varten. Jos et saa selvää kutsutekstistä, vinkkaa siitä kommenttina niin teen vaikka oman postauksen pelkistä teksteistä.

"Koko päivän" kutsut olivat avattavat ja veivätkin enemmän aikaa ja hermoja, ja ne jäivät myös hieman kesken, mutta siitä enemmän selitystä kuvien jälkeen. 

Kutsut edestä yllä ja sisältä alla:

Kutsusta peitetty omat nimemme ("pääosissa") sekä alimmaisen rivin yhteystiedot ilmoittautumisia varten. Näissä tekstit vielä lähempää:

Sisäkansi.

Varsinainen kutsuteksti. Jos et saa selvää kutsutekstistä, vinkkaa siitä kommenttina niin teen vaikka oman postauksen pelkistä teksteistä.

Joku tarkkasilmäinen ja pitkämuistinen saattaisi huomata, että kutsun kansi on vielä aika karu ja tyhjä:

Eikä noissa kutsuissa edes näy neljännessä kuvassa olevia perhosia saatika aiemmin väkertämiäni häkkyröitä, hmm... Tämä osa jäi siis vielä hieman kesken. Palautellaanpas muistiin kutsuprotomme vilautus viime toukokuulta:

Joko nyt hoksaat perhosten ja väkerryksieni tarkoituksen? Kutsujen viimeistelu on tarkoitus suorittaa kuumaliimapistoolin avustuksella kenties jo tulevana viikonloppuna. Sen jälkeen saatte kuvaa vielä lopullisista kansistakin.

Eli summa summarum: Loppujen lopuksi kävi paremmin kuin hyvin! Jälleen konkretisoitui enemmän nämä häät. Apua, mähän oon todella menossa naimisiin!! Kääk!! *hihih*