Pitopalvelun kanssa jouduttiin myös sivuamaan pöytäjärjestyksen suunnittelua. Pirkan Pirtin pöydät kun ovat hieman hankala muotoiset: 75 x 150 cm. Ei ehkä kuulosta kovin erikoiselta, mutta muutamia käytännön ongelmia ollaan jo nyt pelkässä paperisuunnittelussakin löydetty.

Onkelma numero uno: Pöydät ovat melko kapeat --> Mahtuuko niihin nätisti kaitaliina? Pöydille kun kuitenkin on tulossa tuikut, perhosoksa-asetelmat (vain yksi per pöytä), hääkarkkirasiat ja servetit. Sekä tietenkin myös vieraiden ruokailuvälineet ym. Lisäksi pöytäliinamme ovatkin kuviollisia (valkoisella pohjalla kermanväristä ornamenttia), joten alkaako siinä olla jo liikaakin kaikkea? Alunperinhän suunnittelin vaaleita tapettikaitaliinoja, joihin töpöttelisi perhoskuviota. Mutta meneekö sitten sekamelskaksi? Ja miten tähän päädyttiin?? Alkuperäinen suunnitelmahan oli, että vähän on kaunista ja yksinkertaisuus kunniaan..! *naur* Auttakaa nyt höyrypäätä!

Probleemi nummero två: Pöydät ovat myös melko kapeat, leveyssuuntaan siis. Pirkan Pirtiltä ilmoitettiin, että pöytiin mahtuu istumaan 6-8 henkilöä (riippuen voiko päädyissäkin istua). Tuossahan tulee parhaimmillaankin vain 50cm tilaa per istuja! Testattiin tätä leveyttä Anten kanssa kotona (juu-u, mitattiin 50cm ja nakotettiin siinä sitten kylki kyljessä *wirn*) ja oli kyllä ahdasta, vaikka meitä oli siinä vain kaksi. Että huh huh... Olen myös lukenut, että olisi hyvä varata 60cm leveyssuunnassa tilaa per henkilö (vaikka tietenkään kaikkea lukemaansa ei ole pakko noudattaa).

Ensimmäisen ongelman kimppuun käymme myöhemmin ja se ratkaistaan todennäköisesti rakkaiden kaasojeni avustuksella. Ante kun jo ilmoitti, että hänelle käy mikä vain! *naur* Tämä toinen ongelma tuntuu kuitenkin tällä hetkellä kriittisemmältä, ja aloitimme sen muhittamisen jo viikonloppuna, vaikkei ole vielä edes varmuutta vierasmäärästä. Vieraitahan meille on kutsuttu 60 henkeä, joista lapsia on reilu 10 kpl. Tällaiset istuma-/pöytäjärjestyssuunnitelmat saimme räpellettyä viikonloppuna:

Vaihtoehto 1.

Ensimmäisessä vaihtoehdossa on siis työnnettynä 2 pöytää yhteen neliön mallisiksi (150 x 150 cm) ryhmiksi. Laskimme, että kussakin istuisi 8 henkilöä (joissakin muutama enemmän jos on lapsia) eli kullakin reunalla 2 kpl. Silloinhan siinä olisi reilusti tilaa, mutta onko siinä tilaa liikaakin? Ryhmiä on myös hankala asetella niin, ettei aina joku istuisi pahasti selin morsiuspariin tai lavaan. Lisäksi saattaisimme tässä joutua tekemään vierasmäärästä riippuen yhden pienemmän pöydän, jonka ääressä voisi istua max. 6 henkilöä.

Tässä mallissa miellyttäisi se, että pöytäkunnissa olisi helppo keskustella koko pöytäryhmän kesken. Lisäksi tämä olisi mukanaa vaihtelua ainaisiin pitkiin pöytiin. Ja tämän nootin jälkeen onkin mukavaa esitellä

Vaihtoehto 2.

Eli toisena vaihtoehtona on juurikin perustyyliin pitkät pöydät, hieman vinoittain näkyvyyden (muka) parantamiseksi. Tässä suunnitelmassa kussakin pöydässä istuisi 10 henkilöä, eli 5 henkeä per pitkä sivu per puoli. Tällöin kullakin vieraalla olisi 60cm tilaa, tosin keskimmäinen joutuisi aina istumaan pöytien liitoskohdassa.

Pöytäsuunnitelmassa pitäisi myös ottaa huomioon se, että pöydät täytyisi pystyä suht kivuttomasti siirtää hieman syrjempään, jotta saamme illaksi tilaa tanssilattialle. Tai helppohan noita pelkkiä pöytiä olisi siirtää, mutta pitopalvelumme pöytäliinat ovat juuri hankalan mittaisia näille pöydille: Liinat ovat 180cm leveitä, eli menisivät vain 15cm reunan yli kullakin puolella. Ja sehän sitten näyttää varsin hassulta, varsinkin kun liinat ovat syvyyssuunnassa sen verran leveitä, että lievettä riittää kyllä istujan syliin asti. Eli jokaiselle yksittäiselle pöydälle joudutaan laittamaan kaksi pöytäliinaa, ja pitkiin tai muun muotoisiin pöytiin vastaavasti enemmän. Eli tällöin pöydät tulisi myös pystyä siirtämään kyseisen muotoisena rakennelmana, ettei liinat ja koristeet mene vallan pyllylleen. Vai kehitänkö kärpäsestä härkäsen? Kas kun pikkupäässäni tahdon yleensä ajatella asiat aina vaikeimman kautta, ja tällaisissa jutuissa tämä perusluonne sitten kostautuu... *wirn*

Olisiko sinulla antaa neuvoja jompaan kumpaan ongelmaan, eli pöytien kapeuteen tai pöytien kapeuteen? ;o)