Kävin eilen erään ystävän (ensi talven morsian) kanssa eilen kuuntelemassa läheisessä kappelissa häämusiikkia. Oli kyllä niiiiin ihania, sekä marssit että virret ja laulut! Tippa linssissä molemmat kuunneltiin - ja tehtiin merkintöjä ohjelmiimme. Omiksi suosikeiksini kuulluista häämarsseisa nousivat nämä:

  • Edward Elgar: Largamente -osa sarjasta Pomp and Circumstance (tämä voisi olla kiva sisäästulomarssi, rauhallinen ja tunnelmallinen, myös perinteinen olematta kaikista kliseisimpiä marsseja)
  • Markku Kopisto: Häämarssi (kävisi kummaksi tahansa marssiksi, tästä ei valitettavasti kuvausta enkä löytänyt näytettä netistä, mutta muistan että tämä sykähdytti, oli sekä rauhallinen että iloinen)
  • Marko Hakanpää: Trumpettisävelmä (erityisesti poistumismarssiksi, ihanan iloinen! oikein elämänmakuinen ja kaunis marssi)
  • J.S. Bach: Preludi C-duuri BWV 553 (ehkä poistumiseen, pirteä marssi)

Voit kuunnella näytteitä noista (paitsi Kopiston Häämarssi) ja monista muista marsseista Marko Hakanpään häämusiikkisivuilla. Jos eilisen tunnelman mukaan menisin, valitsisin varmaan Kopiston Häämarssin sisääntuloon ja Hakanpään Trumpettisävelmän poistumiseen. En kuitenkaan tahdo tehdä lopullisia valintoja, enkä edes ihastua kunnolla mihinkään marssiin ennen kuin olemme keskustelleet kanttorimme kanssa. Hän osaa varmasti suositella juuri meille sopivia marsseja, ja voihan käydä niinkin ettei hän kaikkia meidän mielestämme ihania osaakaan. Sen vuoksi en aiokaan tämän enempää marsseja kuunnella ennen hänen tapaamistaan.

Häämusiikki-illassa laulettiin myös häävirsiä ja kuultiin kanttorien esittämänä kauniita häälauluja. Olisi todella ihanaa, jos meillekin saataisiin jokin lauluesitys kirkkoon! En aikaisemmin ollut pitänyt sellaista niinkään tärkeänä, mutta eiliset esitykset sulattivat sydämeni kyllä täysin. *hih* Erityisen ihania olivat Vesa Erkkilän Laulujen laulu sekä Jarmo Portaankorvan Enkelin rukous. Ensin mainitun sanat ovat suoraan Raamatusta ja laulu onkin eräs psalmi (alkaa "Paina minut sinetiksi sydäntäsi vasten, pane sinetiksi ranteesi nauhaan") eli tämän voisi esittää myös psalmin lukemisen sijaan. Olen itse asiassa jo aikaisemmin vihkitoimitusta pohtiessani ihastunut juuri tähän psalmiin!

Tuo Enkelin rukous on puolestaan vilahdellut monilla eri sivustoilla ja on monen kehuma. En ole siihen aikaisemmin sen kummemmin ihastunut vaikka monesti sen olen netistä lukenutkin (sanat esim. täällä), vasta nyt kauniisti laulettuna se sykähdytti todella paljon. Kyseessä on todella herkkä, oikein suloinen laulu. Tässä olisikin vaarana se, että morsian muuttuisi Niagaraksi tätä kuunnelleessaan! *naur* Mutta se ei kyllä olisi kenellekään yllätys, ja jos (ilon)kyynelistä laskettaisiin avioliittomme onnen määrä, voisin kuvitella että hääpäivän perusteella meistä tulisi maailman onnellisin aviopari!

Eilinen oli todella antoisa ilta, ja nyt palankin halusta tavata kanttorimme! =o)