Kuten edellisessä postauksessa jo kerroin, kävimme viime sunnuntaina sulhon sekä armaiden kaasojen voimin katsomassa juhlapaikkaa. Olemme sulhon kanssa käyneet siellä kerran aikaisemminkin, viime kesänä kun pohdimme juhlatilan varaamista. Silloin tuli otettua vain nämä kuvat:

1783829.jpg

1783802.jpg

1783797.jpg

1783780.jpg

1783789.jpg

Itse kyllä kuvittelin muistavani juhlapaikan hyvin, mutta ainakin aulan muistin aivan erilailla. Harmittavasti tällä erää en voi edes tarjoilla lisää valokuvia, koska näpsäkkänä morsiamena unohdin kameran kotiin. Onneksi Opukka-siskokaaso pelasti ja otti kuvia omalla kamerallaan. Niitä odotellessa voin tarjoilla teille itse taiteilemiani pohjapiirrustuksia!

Huom: Nämä kuvat eivät ole missään mittakaavassa! Sali on kooltaan 9m (ovi- ja lavapäädyt) kertaa 11m (ikkunaseinät), aulasta tai lavasta ei ole tietoa, mutta ei ole väliksikään. *wirn* Pöydät ovat oikeasti 75 x 150 cm.

Kokonaiskuva:

1242729225_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Talossa ei ole minkäänlaista takahuonetta, mutta lava on iso ja siinä on verhoja laitettu niin, että niillä voi rajata lavaa pienemmäksi - tai jättää tilaa "takahuoneelle". Lavalle tulee ovi suoraan ulkoa, josta sulhon mukaan voi helposti kantaa bändin kamat sisälle. Itse tuota (pessimistinä...) vähän epäilen, koska kyseinen ovi ja takaseinä ovat hankalasti rinteessä ja ovelle johtaa korkeahkot metalliset "raksa"portaat. Portaiden juurenkaan ei pääse helposti, vaan pitää mennä n. 10m metsäpolkua myöten. Okei, on se ihan leveä polku, mutta vähän epäilyttää. Pyysinkin Antea kysymään bändiltä ovatko aikaisemmin esiintyneet juhlapaikalla. Jos ovat, osaavat varmasti toimia, mutta jos eivät ole, pyysin sulhoa vähän paljastamaan talon ominaisuuksista, ettei tule ikäviä yllätyksiä hääpäivänä.

Aula tarkemmin:

1242729535_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Juhlapaikalla on siis hyvin naulakkotilaa (kunnon narikka ihan numerolappuineen! *naur*), aulassa hyvin säilytystilaa juomia varten sekä kiva nurkkaus lapsille. Ajatuksena olisi siis laittaa illalla booli ym. esille noutopöytään, joten varsinaista baaritiskiä ei tarvita. Sen sijaan laitamme nurkkaukseen pöydän ja tuoleja lapsia varten, viihdykkeinä väritystehtävät (ja ehkä jotkin lainalelut?).

Naisten WC:ssä on kolme koppia, eli ihan kivasti tilaa. Suuri plussa siitä, vaikka itse WC.tilat tuovatkin mieleen leirikoulun tai vastaavan. Eivät siis todellakaan silmiä hivele, mutta eipä se haitanne. Miesten WC:ssä on kaksi pisuaaria (yöks *wirn*) ja yksi koppi.

Aulan keskellä on yksi pylväs, mutta ei onneksi kuitenkaan hirveästi tiellä. Aula on kyllä hyvin rikkonainen, eikä siitä löydy yhtään ehjää ja siistiä seinää kättelyitä varten - paitsi miesten vessan vieressä! Todennäköisesti siihen kuitenkin mennään, koska muutoin takana olisi jokin ovi, peili tai sammutuskaappi. Eiköhän se ehjä seinä ole se paras vaihtoehto, olkoonkin että kyseisen seinän takana on miesten WC. Niin, ja me varmaan kätellään vain Anten kanssa kaksin (tiedoksi sullekin Äippä *hihi*), kun ei tuohon tilaan mahdukaan kuin kaksi ihmistä. Toinen vaihtoehto olisi vanhempien kanssa ja silloin meitä olisi yhteensä 7 (!!) ihmistä. Ja Anten isä sekä äitipuoli molemmat toivoivat, että he eivät tahtoisi olla kättelemässä. Omakin isäni ei piittaa olla valokiilassa, joten en usko että tämä vaihtoehto olisi huono minunkaan vanhempien mielestä. Täytyy vielä keskustella kuitenkin tästä.

Sali ja suunniteltu istumajärjestys:

1242729468_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lava on melkein umpinainen huone, jossa on avoinna vain esiripun kokoinen tila edesä. Sitä merkkaa piiroksen vihreä banneri. *hih* Oranssi käppyrä oikealla kuvaa puolestaan salissa olevia puolapuita -kyllä, luit oikein: puolapuita! Nooh, onneksi juhlasalin seinät on puoliksi paneloitu ja puolapuut ovat paneelin väriset, eli sulautuvat yllättävän hyvin seinään. Emme aio niitä peittää, koska se vain nostaisi kyseisen nurkan turhaan esille ja pikemmin korostaisi, että siellä nyt on jotain outoa.

Morsiusparin pöytä tullee toiselle pitkälle seinälle, kahden ikkunan väliin keskelle. Pöydän taakse olisi haaveissa ripustaa hankkimani suuret perhosensiivet ja niiden seuraksi Anten miekka. Miekka oli Opukan idea, ja aivan loistava sellainen! Nyt täytyy vain pohtia, miten nuo saadaan seinälle... Seinään kun ei viitsi (eikä kai saakaan) mitään naulata, mutta jos laittaisi ripustuskoukut kattoon..? Hmm??

Kussakin vieraspöydässä istuu 8-10 ihmistä. Morsiusparin edessä olevaan pöytään ei varmaan laiteta ketään selin meihin istumaan, ellei nyt sitten käy niin että muualle ei mahdu. Tähän pöytäjärjestykseen mahtuu max. 60 henkilöä, ja sen verran ollaan kutsuttukin ihmisiä. En usko, että kaikki tulevat, joten tässä pitäisi olla hyvin varaa.

Koska illan ohjelman pääpaino on bändissä ja tanssimisessa, tahdomme suuren tanssitilan. Emme kuitenkaan tahdo syödä tiiviisti, joten tarkoitus olisi muuttaa kahvin jälkeen salin järjestystä. Tässä olisi tämän hetken oma suosikkini:

Iltavaihtoehto 1:

1242729274_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä vaihtoehdossa poistaisimme yhden pöydän ja siirtäisimme loput pöydät ikkunanvierille. Istumatilaa jäisi kuitenkin hyvin, koska toisimme penkit seinien vierustoille ja luonnollisesti tuoleja jäisi muuten pöytien ympärille. Näin saataisin upea tanssitila!

Mutta onkohan tämä liian vaativa suunnitelma? Pöytäkunnat pitäisi siirtää yhtenä nippuna, eli kaksipöytää koristeineen yhdessä. Ante arvioi, että yhden sellaisen siirtämiseen tarvittaisiin 4 ihmistä! Lisäksi lisäkäsien pitäisi kantaa penkkejä saliin, asetella tuolit uudelleen, purkaa yhden pöydän koristeet ja kantaa se pöytä piiloon... Kuitenkaan emme tahtoisi vierasjoukkoa seisottaa kauaa. Toki jotain ohjelmaa järjestäisimme tuolle välille, mutta huonon sään sattuessa joutuisivat vieraat olemaan aulassa, eikä se varmastikaan olisi kovin mukavaa. Kuinkakohan kauan tällaiseen muodonmuutokseen menisi? 

Iltavaihtoehto 2: 

1242729459_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä helpommassa vaihtoehdossa on vain poistettu yksi pöytä ja tuotu penkkejä ikkunoiden alle. Omasta mielestäni tässä tulisi ihan riittävästi tanssitilaa, mutta minut jyrättiin 3-0. Niin sulho kuin molemmat kaasot (vai olitko sinä Tainuli mitä mieltä?) olivat sitä mieltä, että tämä tanssitila ei riittäisi. Erityisesti koska tarkoitus olisi saada ihmiset innostumaan tanssista, eikä tanssiminen houkuta jos se menee tilanpuutteessa nyhjäämiseksi. Ymmärrän heidän kantansa, mutta tämä järjestyksen saisi paljon helpommin aikaiseksi.

Mitä sinä olet mieltä? Kumpi iltajärjestys olisi parempi? Koska piirroksissa ei ole mittakaavaa, ei myöskään vapaa tila ole aivan oikean kokoinen, mutta suhteessa näkee eron 1. ja 2. vaihtoehdon välillä.

Entä mitä mieltä muuten olet tilasta ja suunnitelmistamme: leikkinurkasta, pöytäjärjestyksestä, mistä tahansa?