Polttariviikonloppunani tapasimme sunnuntaina myös vihkikanttorimme, valitettavasti tosin emme vihkikirkossamme mutta pääasia että saatiin livenä hänet tavattua ja kuunneltua marsseja. Sulho oli tehnyt loistavaa etukäteistyötä kuunnellessaan häämarsseja ja virsiä netistä - tuntui kuulemma erityisesti marssien jälkeen siltä kuin olisi ollut hautajaisissa kaksi tuntia! =oD Meille ei siis tule mitään paatoksellista eikä hartaita marsseja, vaan tahdottiin molemmat jotain menevää ja pirteämpää. Onnekseni tämä sulhon tutkimus sai hänet tykästymään myös eräästä omasta suosikistani, josta hän ei alkuun pitänyt ollenkaan. Piti kyseistä marssia liian sekavana (?), mutta parin tunnin kuuntelun jälkeen se tuntuikin kivan vauhdikkaalta ja iloiselta. =o) Tällaiset marssit meille siis valittiin:

  • Sisääntulo: Bach BWV 147 (eli 147. kantaatti Kristus, valo valkeuden)
  • Poistuminen: Hakanpää Trumpettisävelmä

Molemmat noista voi kuunnella Marko Hakanpään loistavilla häämusiikkisivuilla. Vaikka nämä jo valittiinkin, tapaamme kanttorin vielä kerran ja hän soittaa meille vielä yhden ehdokkaan, Kopiston Häämarssin. Ihastuin tuohon keväällä häämusiikki-illassa, mutta emme ole löytäneet siitä netistä kuunneltavaa versiota. Kanttorimmekaan ei tätä entuudestaan osannut, mutta löysi sen nuotit tapaamistamme seuraavana päivänä - ja opetteli sen myös heti! Koska en tahdo valita tätä häämarssiksi ilman että sulhokin on kuullut kappaleen, tapaamme kanttorin uudestaan tulevana perjantaina kirkkoharjoituksiemme yhteydessä. Saas nähdä muuttuuko marssit vielä tämän uuden vaihtoehdon myötä!

Marssien lisäksi valitsimme myös vihkivirtemme. Tai pikemminkin sulho oli senkin valinnut jo etukäteen, emmekä tätä sitten edes kuunnelleet kanttorin soittamana. Virreksemme tulee siis Kosketa minua Henki, virsi 125. Meinasimme ensin ottaa vain säkeistöt 1 ja 4, joiden sanat sopivat erityisen hyvin vihkitilaisuuteen:

1.
Kosketa minua, Henki,
kosketa, kirkkaus!
Anna elämälle
suunta ja tarkoitus.

4.
Valaise, Jumalan Henki,
silmäni aukaise,
että voisin olla
ystävä toisille.

Koska kyseinen virsi on kuitenkin kokonaisuudessaankin hyvin lyhyt, suositteli kanttori että otamme virren kaikki säkeistöt mukaan. Näin kaikki ehtivät mukaan lauluun, ja uskoimme ammattilaista eli laulatamme koko virren. Virsi on myös kaikille tuttu, joten useat varmasti osaavat sen tai ainakin tunnistavat sävelen ja voivat tapailla mukana. Emme usko, että vieraamme kovinkaan äänekästä kuoroa saavat aikaan, mutta on silti mukava valita tutumpi virsi.

Näin siis meillä, nyt on jo vihkimisen musiikit valittuna ja perjantain kirkkoharjoituksissa sovitaan loputkin vihkimisen koukerot. On tämä vain niin ihanaa mutta myös jännittävää aikaa!