Alusta asti yksi hauskimpia hääsuunnittelun vaiheita on ollut hääpukujen katseleminen ja etsiminen netistä. (Käytäntöön eli kaupoissa kiertelyyn saati pukujen kokeiluun asti en ole vielä ryhtynyt.) On löytynyt monia kauniita ja herkkiä mekkoja, mutta myös monia mielestäni hirveitä tai vain naurettavia virityksiä. Itselleni tahdon melko klassisen ja selkeälinjaisen puvun, jossa saisi olla melko muhkea helma (kuitenkin sellainen joka laskeutuu lanteilta A-linjaisena eikä prinsessakakkumaisesti) sekä yläosassa jotain silmää huijaavaa ja illuusion vyötäröstä antavaa "rypytystä" tai vastaavaa.

Tällaisia kuvia olen keräillyt kansiooni jo pari kuukautta sitten, erityisesti ylemmän kuvan kaksi mekkoa ovat suosikkejani kuten myös alemman kuvan ylärivin keskimmäinen puku:

1270668.jpg

1270669.jpg

Mutta niin se mieli ehtii muuttua. Koko ajan enemmän haluamme rennompia ja hauskempia häitä; Mitä vähemmän jäykistelyä, sen mukavampi. Sen takia vihkiminenkin saattaa siirtyä kirkosta juhlapaikalle (mikä helpottaisi myös hääpäivän koordinointia ja sopivan juhlapaikan etsimistä vailla paineita kauniista kirkosta lähistöllä) ja viime päivinä myös mieleni hääpuvusta on saanut uusia vivahteita. Nyt mielessä siintelee kuva lyhyemmästä häämekosta, tähän tyyliin:

Helma saisi edelleen olla muhkea ja alaspäin levenevä:

1382400.jpg

En kuitenkaan tahdo yllä olevan kuvan tyylistä yläosaa pitsihihoineen, vaan yläosa saisi olla yksinkertaisempi:

1382413.jpg

Jotain teemaväriä voisi tuoda mukaan pukuun ja/tai illuusiota vyötäröstä voisi luoda esim. näin:

1382417.jpg

Selkeän kaunista (mutta kaipaisi vähän ytyä helmaan):

1382418.jpg

Mutta mutta... Käykö tämäntyyliset puvut lyhyelle ja pyöreälle morsiamelle? En tahdo näyttää tynnyrin ja tatin yhdistelmältä, vaan hakusessa on kuitenkin sellainen mekko jossa varteni näyttää parhaimmalta. Olisiko esim. lyhyistä puvuista kuvan nro. 2 puku hyvä, koska sen helma lähtee lantiota hyväillen ja levenee vasta sen jälkeen? Vähän maltillisemmin ja vähemmän merenneitomaisesti toteutettuna ei ehkä jo ennestään tarpeeksi anteliaisiin lanteisiini tulisi lisäkiloja tyllin tms. ansiosta. Apuja kaivataan: Minkälaiset hääpukumallit imartelisivat lyhyttä ja pyöreää varttani? Ja onko ylipäätään Suomesta vaikeampi löytää lyhyitä hääpukuja kaupasta?