Olen selaillut sen tuhat ja sata hääpukusivustoa ja miljoonia hääpukuja, mutten ole vielä onnistunut löytämään yhtä mieleistäni. Monen monta kaunista pukua kyllä, mutta joka puvussa on ollut jotain, jonka tahtoisin muuttaa. Sen takia olenkin harkinnut puvun teettämistä. Tässä olisi kuvallinen havainnollistaminen tämän hetken unelmapuvustani:

(Pahoitteluni kuvien ja erityisesti tekstien epäselvyydestä.)

1454326.jpg

Mielipiteitä tästä? Risuja tai ruusuja otetaan ilolla vastaan!

Mutta... Teettäminen maksaa. Paljon. Sinänsä minulle ei tosin niin paljoa, kuin perinteisen pitkän puvun haluavalle; Meneehän lyhyeen pukuun vähemmän kangasta ja aikaa, mikä pienentää hintaa. Mutta silti...

Nyt olen eri keskustelupalstoilta bongannut varteenotettavan vaihtoehdon: Teettää puku ulkomailla! On monia kymmeniä sivustoja, joissa (yleensä aasialaiset, erityisesti kiinalaiset) yrityksen tekevät tilauksesta mittatilaushääpukuja - länsimaisiin hintoihin verrattuna pilkkahinnalla, vaikka laskee mukaan verot ja tullin! Moni noista yrityksistä tekee pukuja myös kuvien perusteella ja asiakkaan yksilöllisten toivomusten mukaan. Siispä, uskaltaisiko moiseen ryhtyä? Keskustelupalstojen perusteella lopputuloksena morsiamet ovat saaneet uskomattomia pukuja, oikeita unelmamekkoja. JOS mitat on otettu oikein. Mittojen ottamistakin suurempi huoli on minulla se, etten millään pystyisi antamaan yritykselle vain yhtä mallikuvaa, jonka pohjalta he tekisivät puvun. Onnistuisikohan tällainen heiltä?

1454327.jpg

Jos olisit aasialainen, perusenglantia puhuva (kenties vähän vähemmän ymmärtävä) ompelija, ymmärtäisitkö oheisesta kuvasta minkälaisen puvun haluan? Mitä itse ymmärtäisit tekemästäni kuvasta? Onko siinä jotain epäselvää? (Muuta kuin tekstit, todellisuudessa kuva on suurempi ja tekstit kunnossa...) Kaikki neuvot olisivat tarpeen, kitoos!