Nimimerkki Morsion kyseli kommentissaan, että tuliko meille kutsuihin jokin runo tai vastaavaa. No tulihan meille, ja itse asiassa minähän lupasin postata tänne tekstit kutsujen lähettämisen jälkeen. Ne tekstit kun ei näkyneet hyvin valokuvissa. Tässäpä siis ensin kokopäivänkutsujen sisäkannen mukaeltu runo:

Ollaan onnellisia, jookos?
Ollaan ananas ja kookos,
ollaan perhonen ja ritari,
yhdessä kuin tahmea tikkari.

- Eppu Nuotiota mukaillen –

 

Ja itse kutsuteksti:

Teatteriseurue Kädettömät Tassut
ylpeänä esittää
aidot savolais-tamperelaiset

 

HÄÄT

 

Pääosissa

Jana Morsian
Ante Sulhanen

 

Olette sydämellisesti tervetulleet
ainoaan näytäntöön
la 8.8.2009 klo 15
Pirkkalan Vanhaan Kirkkoon

Vihkinäytöksen jälkeen siirrymme
Pirkan Pirttiin pitopöydän ääreen

 

Ilmoitattehan tulemisestanne tai mahdollisesta
esteestä 30.6.2009 mennessä
Morsiamen äiti Lettu 050 123 1234

 

Sekä lopuksi iltakutsujen teksti:

Teatteriseurue Kädettömät Tassut
ylpeänä esittää
aidot savolais-tamperelaiset

HÄÄT

Pääosissa

Jana Morsian
Ante Sulhanen

 

 

Olette sydämellisesti tervetulleet
vihkinäytöksen jatkokaronkkaan
boolin ja tanssin pyörteisiin
la 8.8.2009 klo 20 alkaen
Pirkan Pirtille.

Ilmoitattehan tulemisestanne tai
mahdollisesta esteestä 30.6.2009 mennessä
Morsian Jana 050 567 5678

 

Tällaisella vekkulimeiningillä meillä mentiin. Ja koska kutsutekstit olivat tuollaiset, olin mielestäni hyvinkin nerokas, kun keksin meille save-the-date -korteiksi nämä. *hih*

Kutsujen mukana lähti myös hääinfot, joissa oli alussa ohjeita mm. busseista ja hotelleista sekä niiden jälkeen vapaamuotoisempaa infoa päivästä, joka meni kutakuinkin näin kokopäivänkutsuissa:

Lahjatoiveita:
Parhain lahja on osallistumisenne iloiseen näytelmäämme rennolla juhlamielellä. Jos haluatte antaa päivästä konkreettisempaa muistoa, voitte käydä vierailemassa osoitteessa http://lahjalista.fi.

Pukeutuminen:
Juhlavieraiden pukeutuminen on suotavaa. Mitään virallista etikettiä emme kuitenkaan aio juhlapäivänämme noudattaa, joten pääasiassa toivomme kultaista keskitietä farkkujen ja frakkien välimaastosta.

 

Päivän kulun pääpiirteitä:
Vihkiminen alkaa Pirkkalan Vanhassa Kirkossa klo 15.00, jolloin kutsuvieraiden tulisi jo istua paikoillansa valmiina vastaanottamaan pääosan esittäjät. Vihkinäytelmää tallentamaan on palkattu valokuvaaja, jotta vieraat voisivat keskittyä itse toimitukseen ja/tai kyynelehtimiseen. Voitte myös itse tahtoessanne ottaa valokuvia kirkossa, mutta vain omalta paikaltanne, jottei papille olisi epäselvää, keitä hän on vihkimässä.

Toimituksen jälkeen kutsuvieraat voivat siirtyä juhlapaikan suuntaan. Hääpari saapuu paikalle kunniakierroksen jälkeen, ja juhlapaikan ovet avautuvat. Aluksi on hyvä varautua onnittelemaan hääparia sekä heidän vanhempiaan. Onnittelusta poistuttaessa juhlavieraita pyydetään valokuvauttamaan itsensä (perhekunnittain) vieraskirjaa varten, minkä jälkeen voi etsiä istumapaikkansa, tutustua naisten- ja miestenhuoneisiin sekä luovuttaa mahdolliset ylimääräiset kantamukset narikkaan tai lahjapöydälle. Hääparin käteltyä kaikki vieraat, kohotetaan yhdessä onnittelumalja.

Pitopöydän antimiin käymme käsiksi klo 16.30, josta ilta etenee erinäisten ohjelmanumeroiden ja kahvittelun kautta kohti musiikki- ja tanssipainotteista iltaa. Baarimestari ottaa juhlaväen haltuunsa noin klo 20.00, jolloin myös juhlavieraiden joukko täydentyy hääparin ystävillä. Ilta saa jatkua juhlapaikalla aina klo 01.30 asti.

Hääpäivän tukena toimivat kaasot Opukka ja Tainuli sekä bestmanit Jaska ja Kossu, jotka esittäytyvät selkeästi juhlan alussa. Heille on uskottu haltuunsa tämän maagisen päivän ohjelma, ja he ovat myös tutustuneet lavasteisiin. Jos siis missä tahansa vaiheessa huomaatte pohtivanne jotain erityistä, älkää epäröikö kysyä neuvoa heiltä. Lupaamme, etteivät he pure tai huijaa.

Lapsivieraitamme olemme huomioineet pienellä puuhanurkkauksella, josta löytyy mm. kyniä ja väritystehtäviä. Näin tahdomme taata heidänkin viihtymisensä. Muistattehan kuitenkin, että lasten valvominen on vanhempien vastuulla.

Vinkkaattehan mahdollisista erityisruokavalioista ja allergioista (sekä muista mahdollisista huomioitavista asioista, kuten esim. syöttötuolien tai muiden tarvikkeiden tarpeesta sekä esiintymishalukkuudesta) ilmoittautumisen yhteydessä 30.6.2009 mennessä morsiamen äidille (Lettu, puh: 050 123 1234) tai morsiamelle (Jana, puh: 050 567 5678).

Ja samojen lahjatoive- ja pukeutumiskappaleiden jälkeen näin iltakutsuissa:

Illan kulusta:
Varsinainen vihkinäytelmä esitetään lähipiirin edessä jo aikaisemmin päivällä, mutta olette tervetulleet nauttimaan hääpäivämme illasta kanssamme klo 20 alkaen. Häänäytelmän pääosan esittäjät päivystävät juhlapaikan aulassa mainittuna kellonaikana valmiina vastaanottamaan arvon iltavieraat sekä heidän onnittelunsa. Onnittelusta poistuttaessa juhlavieraita pyydetään valokuvauttamaan itsensä vieraskirjaa varten, minkä jälkeen voi tutustua naisten- ja miestenhuoneisiin, luovuttaa mahdolliset ylimääräiset kantamukset narikkaan tai lahjapöydälle, ja siirtyä muiden juhlavieraiden pariin hilpeän humppaorkesterin tahteihin. Koko illan apuna häärivät myös kaasot Opukka ja Tainuli sekä bestmanit Jaska ja Kossu, joilta voi illan edetessä kysellä mieleenne putkahtelevia kysymyksiä. Hääillan tarjoilupuolesta huolehtii baarimestari, eli lienee syytä tankata kiinteämpää ravintoa jo etukäteen. Ilta saa jatkua juhlapaikalla aina klo 01.30 asti.

Vinkkaattehan mahdollisista huomioitavista asioista ilmoittautumisen yhteydessä 30.6.2009 mennessä morsiamen äidille (Lettu, puh: 050 123 1234) tai morsiamelle (Jana, puh: 050 567 5678).

Infoissa oli myös mukana kartat: kokopäivänkutsuissa Tampereen keskustasta kirkolle, kirkolta juhlapaikalle ja vieläpä juhlapaikalta takaisin keskustaan, sekä iltakutsuissa vain yksi kartta keskustasta juhlapaikalle.

Näin meillä kutsuttiin ja ohjeistettiin. Itse olen ainakin tyytyväinen näihin teksteihin. =o)