Laskeskelimme eilen illalla Anten kanssa häidemme budjettia eikä hyvältä näytä... Pääsimme eilen kokonaissummaan 5230 euroa, joka ei vielä sisällä edes häämatkaa. HUH!! Häämatka mukaan lukien budjetti tuntuu imaisevan liki kaikki vähäiset säästömme. Miten tämä voi olla näin kallista, kun yksittäin laskettuna olemme saaneet liki kaiken halvemmalla kuin toivoimme?

Tässä joitakin toteutuneita kulujamme:

  • Morsiamen hääpuku (käytetty) 400€
  • Sulhasen puvut: kadetin juhlapuku ilmaiseksi, kakkospuku illaksi 100€
  • Valokuvaus (portetit plus koko päivän kuvaus) n. 200€
  • Tilavuokra 450€
  • Pitopalvelu n. 2000€ / 60hlöä

Tähän mennessä rahaa on häihin palanut hitusen yli 1000€, mikä sisältää morsiamen puvun, kahdet kengät ja korut, sulhasen kakkospuvun, sekä kaikki koristeet ja askartelutarvikkeet (yht. n. 400€). Yksittäisinä mietittynä olemme mielestäni löytäneet hyviä tarjouksia ja saaneet ystäviltä arvokasta apua kohtuukorvauksia vastaan (mm. valo- ja videokuvaus sekä baarimestari). Lisäksi teemme paljon itse, mm. kaikki askartelut. Ainoa suhteessa vähän kalliimpi menoerä on pitopalvelu, mutta ruoka onkin sellaista mihin tahdomme panostaakin. En vain tällä hetkellä voi käsittää, kuinka ihmiset saavat järjestettyä häät esim. 2 - 3000 euron budjetilla! Sentään olemme vielä omien minimi- ja maksimibudjettien rajoissa (minimiksi laskimme viime keväänä 3400€ ja maksimiksi 7400€ ilman häämatkaa), mutta olisi se kyllä paljon kivempi olla budjetin alapäässä... *huoks*

Olisiko teillä vinkkiä budjetin karsimiseen? Valitettavasti itse ruokien tekeminen ei tule kysymykseen, mutta muita ehdotuksia otamme ilolla vastaan.