Viime viikolla minua kohtasi onnenpotku: Löysin myynti-ilmoituksen ihailemastani hääpuvusta, ja puku oli myynnissä täällä Tampereella! En ollut uskoa tuuriani - varsinkaan koska usein tuntuu, että huono-onnisuus on tavaramerkkini. Epäilin, että tässä on nyt jokin juju tai koira haudattuna, mutta päätin silti ottaa rohkeasti myyjään yhteyttä. Ja kappas, puku oli edelleen vapaa ja olin itse asiassa ainoa puvusta kiinnostunut! Niinpä sitten sovittiin sovitustreffit, jotka toteutuivat juhannussunnuntaina. Tässä kuvallinen kertomus puvusta ja sovituksesta:

Puku on aito Maggie Sottero, malli nimeltään Michelle, ostettu alkuperäisenä USAsta. Pukua on käyttänyt kaksi morsianta ja se on täten myös kaksi kertaa pesetetty. Tätä ei kuitenkaan huomaan puvusta, vaan se näytti ainakin minun silmääni täysin virheettömältä. Nykyisen omistajan alkuperäinen hintapyyntö oli 550 euroa, mutta hän suostuisi myymään puvun 400 eurolla. Mukana tulisi myös pukupussi puvulle.

Puku on vitivalkoinen kirkkain ja hopeisin (lasi?)helmikirjailuin. Helma on täyspitkä, ja puvussa on myös vaikuttava laahus. Parempia kuvia puvusta löytyy Maggie Sotteron nettisivuilta.

1672177.jpg

Täysin erilaiseltahan tuo puku minun päälläni näyttää, muttei silti mielestäni niin järkyttävältä kuin alunperin luulin eli pelkäsin. *wirn* Ei kannata kiinnittää huomiota helman ryppyisyyteen ja laahukseen tuossa kuvassa... Eikä myöskään rintsikan olkaimiin, ei niiden kuuluisi olla näkyvillä.

Mutta WAU, katsokaas kenellä on sittenkin vyötärö ja uuma:

1672180.jpg 1672179.jpg

Kauniin ulkonäön lisäksi puku on todella laadukas: monta kerrosta kangasta, pitävät kirjailut ja (mikä parasta) todella vahva ja tukeva korsetti yläosassa. Nyörikiinnityksen ja korsetin ansiosta puvulla saa muokattua itselleen todellisen tiimalasivartalon ja myös kunnon push up -vaikutuksen. Aivan uskomaton! Tuon kokemuksen jälkeen en enää yhtään ihmettele, miksi Maggie Sotteron aidot puvut maksavat uutena 1 000 - 1 500 euroa.

1672182.jpg

Etuosan helmikirjailu jatkuu puvun selkäosaankin, kauniisti reunustamaan nyöritystä (joka on kuvassa laitettu vain sinnepäin ja sen takia repsottaa).

1672181.jpg

Ja löytyihän sieltä tulevan morsiamen hymykin! Tältäkö saattaisin näyttää hääpäivänämme?

Ah ja voih, on se vain niin ihana puku! Ja tuollaiseksi merkkipuvuksi todella halpakin. ...tai näin ainakin pystyisin helposti perustelemaan itselleni kyseisen ostoksen. *wirn* Tosin hintaan täytyisi myös laskea mukaan ompelijan muokkaukset; Ainakin laahuksen tahtoisin poistattaa, koska en koe sitä ollenkaan omakseni. Hankala ja pitkä kapistus, jota ei mielestäni saa kauniisti nostettua ylös tai muutenkaan pois tieltä. Lisäksi ajatus lyhythelmaisesta hääpuvusta tuntuu edelleen kutkuttavalta (ja helpottavalta!), joten saattaisin myös katkaisuttaa koko helman (polven alta tai puolisäärestä) ompelijalla pois...

Mutta näyttäisikö tuo hyvältä lyhyenä tai edes ilman laahusta? Vai olisiko pyhäinhäväistys "tuhota" kallis merkkipuku kajoamalla helmaan? Muita mielipiteitä puvusta tai sen ostamisesta?

Ante tosin (järjen äänenä?) toppuutteli intoani ja esitti varsin järkeviä syitä, miksi pukua ei vielä kannata ostaa: mieli voi muuttua, saattaa löytyä vielä parempi/halvempi, hääpäivääkään ei ole vielä sovittu...