Ei voi kuin nauraa, mitä kaikkea onkaan mahdollista sattua! Viime perjantaina (8.5. eli tasan 3kk ennen häitä <3 ) Ante sai arkivapaata koulusta, joten olimme molemmat virastoaikaan Helsingissä - kenties ainoaa kertaa ennen heinäkuuta. Minä topakkana morsiamena ehdotin, että hoidettaisiin silloin esteiden tutkinta. Kyseinen lomakehan on sitten voimassa 4kk, eli hyvinkin hääpäiväämme asti ja ylikin. En tahtonut jättää tuota heinäkuulle, kun muutenkin yritän minimoida kaikki häähöpötykset silloin ja saada mahdollisimman paljon valmiiksi jo ennen kesää.

Antelle tämä suunnitelma sopi, ja esitäytin sekä tulostin esteiden tutkinta lomakkeen hyvissä ajoin. Perjantaina marssimme (suuntavaistoton morsian erinäisten mutkien jälkeen) maistraattiin. Molempia taisi hieman jännittää... *hih* Maistraatin luukulla virkailija vain pyysi meiltä lomakkeeseen molempien allekirjoitukset ja äärimmäisen tympeän näköisenä vei lapun pois. Noh, edes aasiakaspalvelijan asenne ei meitä haitannut vaan oltiin iloisia, että taas oli naimisiin pääseminen askeleen lähempänä.

Vai oliko?

Vähän takaraivossani ihmettelin, että ihan kuin jotain olisi jäänyt puuttumaan tuolta käynniltä. Niin... Eihän kyseinen virkailija pyytänyt nähdä mitään henkilöpapereita. Hmm? En edes Anterolle tuota ääneen kummastellut, koska kysyimme selkeästi virkailijalta, tarvitseeko mitään muuta. Virkailijan mukaan ei, ei yhtään mitään muuta kuin nimmarit vain paperiin. Tyytyväisinä (ja virkailijan iiiihanalle asenteelle naureskellen) poistuimme siis paikalta.

Mutta kuinkas sitten kävikään? Taas olisi näköjään kannattanut ääneen ihmetellä, koska sainpa äsken soiton maistraatista. He eivät voi postittaa esteiden tutkinnan tulosta meille, koska meitä ei ole lomaketta jätettäessä tunnistettu. Eli ei katsottu, että todella olemme keitä väitämme ja allekirjoittaneet itse lomakkeen. Tämän vuoksi meidän pitää itse, henkilökohtaisesti ja molempien yhdessä, hakea tutkinnan tulos maistraatista. Siinä yhteydessä voimme todistaa henkilöllisyytemme.

Tutkinta on kuulemma valmis perjantaihin mennessä, mutta tosiaan Ante ei välttämättä ennen heinäkuuta ole virka-aikaan Helsingissä opiskelujensa vuoksi. Onneksi ei hätä ole sen kummoisempi, esteiden tutkinnan tulos kyllä kuulemma odottaa meitä vaikka sinne heinäkuulle asti. Naurattaa vain tällainen, että eikö näissä järjestelyissä saa mitään valmiiksi ilman kummallista häsläystä? =oD Onneksi olin ajoissa tässäkin, joten ei tämä stressiä aiheuta. Ja olen kyllä jo valmistautunut siihen, että maistraattiin seuraavan kerran marssiessamme, on tuo esteiden tutkinnan tulos hävinnyt ja joudumme tutkituttamaan esteet uudelleen. *wirn*