Blogini onkin viettänyt liki luvattoman pitkän tauon, mutta lupaan että minulla on ollut tähän hyvät syyt: Olemme nimittäin Anten kanssa vaihtaneet (enemmän tai kenties vähemmän onnistuneesti) asuntoa, paikkakuntaa sekä työpaikkoja. Ante tosin on vaihtanut työnteon opiskeluun, mikä olikin alkuperäinen syy koko ruljanssiin. Hän siis pääsi opiskelemaan haluamaansa alaa, mikä oli meistä molemmista todella ihanaa!

Vähemmän ihanaa olikin sitten opiskelun myötä tulevat muut muutokset, lähinnä muutto. Anten koulu sijaitsee pääkaupunkiseudulla eli päätimme koko poppoo muuttaa yhtenä perheenä majapaikkamme Tampereelta Helsinkiin. Emme kuitenkaan tahtoneet ryhtyä enää tässä vaiheessa etä- tai viikonloppusuhteeseen, joten päätös ei sinänsä ollut vaikea tehdä. Ainoa hankaloittava tekijä oli se, ettemme kumpikaan ole koskaan tahtoneet muuttaa pääkaupunkiin. Joku voisi jopa sanoa, että meillä on ollut vahvoja ennakkoluuloja Helsingissä asumisen ankeudesta. Noh, olikin meille kasvunpaikka ottaa ennakkoluuloja sarvista ja muuttaa tänne.

Nyt ollaan kaksi viikkoa asuttu Helsingissä ja alkujärkytyksen jälkeen aletaan pikkuhiljaa sopeutua - kenties peräti kotiutua. Asuntomme on opiskelija-asunto ja kunto sen mukainen, mutta kyllä senkin kestää, kun saamme yhdessä asustaa. Ante on aloittanut opiskelunsa ja hyvin tuntuu viihtyvän. Hyvä niin! On mukava kuulla ja nähdä Ante kaltaistensa joukossa ja omassa elementissään. Lisäksi minäkin sain töitä (tässä juuri vietän ensimmäistä työpäivää *wirn*) ja samalla kauan kaipaamani askeleen urallani eteenpäin.

Voisi kai siis todeta: Loppu hyvin, kaikki hyvin. Häärintamalla ei ole tapahtunut muutoksia edellisistä postauksista, vaan kuluneet viikot ovat menneet täysin muutossa ja elämänmuutoksiin totutellessa. Pikkuhiljaa aletaan tässä syksyn mittaan katselemaan, miten uusi elämämme asettuu uomiinsa. Sen myötä selvinnee josko naimisiinmeno olisi aiheellista lähitulevaisuudessa vai riittävätkö nämä muutokset taas muutamaksi vuodeksi. *kih*

 

PS. Selvyyden vuoksi vielä kerrottaneen, että vaikka asuinpaikkakuntamme on muuttunut, aiomme silti näillä näkymin mennä Tampereella naimisiin ja siellä juhlia häitämme. Tampereella on kuitenkin Anten juuret, molempien ystäviä sekä yhteisiä muistoja. Muutoinkin tuo miljöö ja kaupunki miellyttävät enemmän häiden kannalta kuin pääkaupunkiseutu.